Wie mag er mee

Groot, klein, oud of jong, wij zijn er voor de Amsterdamse honden! Vanaf de leeftijd van 10 maanden kan een hond in principe mee met het Hondenbusje. Alle honden gaan op vaste dagen mee, waardoor we altijd met een stabiele rustige roedel wandelen. Bij ons dus geen ‘vreemde’ honden voor een keertje, maar altijd dezelfde honden. Sommigen gaan al sinds 2013 mee!

Voordat de hond mee kan kom ik graag eerst langs om even kennis te maken met baas en hond! Als we alle ins en outs hebben doorgesproken kan de hond mee op proef. We kijken dan of het klikt met de andere honden en of onze uitlaatservice geschikt is voor de hond.

Ophalen en Thuisbrengen

De honden worden thuis opgehaald en teruggebracht in onze speciaal ingerichte hondenbus. Iedere hond zit in zijn eigen hok zodat ze ontspannen kunnen liggen tijdens de rit. In de hokken liggen kleedjes en handdoeken zodat het ergste vuil daar in trekt. We proberen de honden natuurlijk zo schoon mogelijk weer thuis af te leveren, maar na zoveel ‘bos-pret’ lukt dit niet altijd.

De bus is voorzien van airco en een elektrisch ventilatie systeem zodat alle honden voldoende frisse lucht hebben.

Om de reistijd voor de honden te beperken halen we de honden op in het rood gemarkeerde gedeelte van deze kaart.

De Wandeling

We wandelen altijd in het Amsterdamse Bos. Er is daar lekker veel ruimte om met een roedel van 8 honden rustig te kunnen lopen en het is veilig. Er zijn voldoende zwemplekken en er is veel te snuffelen. Uiteraard heeft het Hondenbusje een geldige vergunning om in het Amsterdamse Bos te mogen wandelen.

Bij ons geen wilde spelletjes of ‘onbekende’ honden. Wel een flinke wandeling waar vooral veel gesnuffeld kan worden. Snuffelen (stress-verlagend) en sociaal contact (vaste vriendjes) vinden wij heel belangrijk. In de zomer zoeken we leuke zwemplekken op, in de winter lopen we dieper het bos in.

  • Ochtendwandeling: ongeveer van 10.45 uur tot 12.00 uur.
  • Middagwandeling: ongeveer van 14.00 uur tot 15.15 uur. 

De Regels

  • De hond krijgt van ons een tuigje om met een Hondenbusje penning.
  • De hond heeft geen vlooien, wormen of andere ‘besmettelijke’ ziektes.
  • Als de hond niet mee gaat betaal je wel door voor de vaste plek. Ook als de hond loops, ziek of op vakantie is.
  • Wij melden het meteen als er iets met de hond aan de hand is of als ons iets opvalt.
  • De hond zit bij de eigenaar in de WA verzekering.
  • De eigenaar blijft verantwoordelijk voor zijn eigen hond, ook als deze met het Hondenbusje mee is.
  • De officiële algemene voorwaarden kunt u hier lezen.