Hondenbusje.nl

Pepper

Pepper is een Golden Retriever. Ze is helemaal gek van water, het kleinste plasje is niet veilig voor haar, en we moeten haar dus altijd helemaal zwart weer thuis brengen. Maar wat is ze enthousiast. De bus vindt ze minder prettig, dat is jammer maar de wandeling maakt het elke keer weer goed.

Nero

Nero is de jongste van de roedel. Een hele leuke hond die geboren is in de bergen van Spanje. Hij vind het reuzeleuk in de groep met de andere honden. Hij kan ook erg veel maken want heeft nog de zogenaamde 'puppyvergunning', maar door al dat spelen leert hij ondertussen hartstikke veel bij van de oudere honden in de roedel. Nero is een slimme en nieuwsgierige hond.

Sophie

Sophie is een Labrador is hart en nieren. Balletjes, stokken, water, lief, luisteren, makkelijk, het past allemaal bij haar. En natuurlijk eten, iets eetbaars ruikt ze vanaf grote afstand. Toen ze net bij ons kwam wist ze eigenlijk niet zo goed hoe ze met de roedel om moest gaan. Maar nu een jaar later kan ze ook gewoon ergens lekker snuffelen ipv hysterisch met stokken in de weer te zijn.

Bouazza

Bouazza is altijd lief! Vrolijk als we haar komen halen, vrolijk als we haar weer thuis brengen. Ze doet altijd enorm haar best om braaf te zijn, wat het des te leuker maakt als ze heel af en toe eens helemaal uit haar dak gaat. Ze rent dan keihard rond, kijkt je aan, maakt een spelboog, rent weer weg, en gaat zo 5 minuten door. Liefst heeft ze natuurlijk dat je dan met haar mee doet... Het is een stabiele hond in de groep!

Sepp

Sepp is een echte allemansvriend. Ze loopt graag voorop op zoek naar avontuur, maar blijft wel in onze buurt. Ze sprong vanaf dag 1 in de bus alsof ze het al jaren deed en was gelijk dikke maatjes met de andere honden in de groep. Favoriet zijn haar soortgenoten Billy, Pip en Sophie. Gek toch hoe dat werkt, Retrievers zoeken elkaar echt op! 

Beau

Beau is al een oude dame maar vindt het nog heerlijk om met de roedel op stap te gaan. Ze is ook niet anders gewend want gaat al met de uitaatservice mee van pup af aan. Water is favoriet zoals je ziet op de foto. Beau hoort bij Billy, en dat houdt haar jong! Ze zijn net in Amsterdam komen wonen dus alles is nog even wennen maar dat gaat helemaal goed komen.

Billy

Billy woont samen met Beau. Hij is jong en probeert zo veel mogelijk uit op dit moment. Echt nog een puber, maar wel een hele lieve. Hij moet nog veel leren, zoals wat minder uitbundig op de oudere honden af springen en ook dat het niet nodig is om elke hond in het bos te willen begroeten. Maar het is een aanwinst in de roedel en de jongste van allemaal want hij is net 1 jaar oud geworden.

Siep

Siep is een hele lieve Golden Retriever, opgeleid als hulphond maar iets te angstig om dit beroep aan te kunnen. Hij gaat vanaf dag 1 echt super in de groep. Kan met alle honden goed opschieten en houdt ook mij goed in de gaten. En natuurlijk een waterfanaat, waar water is is Siep. We hebben vaste waterplekken en nu Siep die kent is hij er steeds als eerste bij.

Cato

Cato zit ook het liefste voorin de bus. En wat ik ook zo leuk vindt is dat ze precies op mijn Djonnie lijkt, maar dan in het klein. Maar net zo vrolijk. Een Vizsla in het klein. Ze houdt erg van de groep, niet dat ze veel speelt met de andere honden, maar je merkt dat ze de aanwezigheid van haar vaste vriendjes heel prettig vindt. Dat maakt haar sterker. Samen snuffelen aan hetzelfde plekje is haar favoriete bezigheid.

Toby

Toby is samen met Muschi de kleinste van Het Hondenbusje, maar zelf is hij het daar natuurlijk niet mee eens. Hij is ontzettend stoer!

Koos

Koos is een Goldendoodle teefje, een lieve enthousiaste hond die nog veel moet leren van de oudere honden. Zoals dat het niet heel beleefd is om de andere honden frontaal te bespringen tijdens het begroeten!!!

Muschi

Muschi is een heel klein hondje. Maar staat zeker haar mannetje. Ze let heel goed op en loopt altijd heel erg in mijn buurt. Op de foto zie je haar moe na de wandeling in de bus naast mij liggen slapen. 

Muschi is altijd heel erg vrolijk en kan niet wachten tot haar baasje de deur open doet en ze weer met ons mee mag. Echt een kleine aanwinst voor de roedel!

Madiba

Madiba is een Cocker Spaniel. Het is al een oude dame maar komt erg goed mee met de groep. Ze geniet echt van de boswandeling en van de andere honden. Een hondje wat zich vanaf dag 1 helemaal thuis voelt bij het Hondenbusje. Ze is al wel een beetje doof, dus we moeten goed opletten en haar bij de groep houden. Soms gaat ze zo op in een lekker bosgeurtje dat ze ons kwijt raakt! Madiba komt ook vaak logeren, erg gezellig.
 

Loulou

Loulou is een schat van een Labrador. Soms wat onzeker en als ze steun nodig heeft dan springt ze tegen je op. Als er onrust in de groep is merk je dat goed aan haar, daar kan ze slecht tegen. Ook dan komt ze heel dicht bij je staan. Dat is ijn want dan kunnen we haar ook echt even helpen en vertellen dat het allemaal goed komt. Natuurlijk is ze ook gek op water. 

Miki

Miki is heel vrolijk en lief teefje, wat het heel leuk vindt in het bos, maar heel eng in de bus. Ik hoop dat dat snel beter wordt, want ze geniet echt enorm van de wandeling. Haar beste hondenvriendinnetje is Pip, die twee zijn echt onafscheidelijk, en het is een sport van ze geworden wie het allervieste plekje in het bos vindt om daar samen lekker in te kunnen rollen.

Piet

Piet is een Norwich Terrier. Piet is vooral heel duidelijk: optillen vindt hij niks (wat toch af en toe moet om hem in en uit de bus te krijgen) en teefjes vindt hij het einde. Het liefst loopt hij de hele wandeling in de buurt van een teefje. En als we een hele mooie dame in het bos tegenkomen dan loopt hij ook graag een stukje met haar op.

Donna

Donna is een Vizla teefje. Het is heel leuk om haar samen met mijn Djonnie te zien, als twee dolle jonge honden spelen en rennen ze door het bos: andere honden zien ze niet eens meer staan. Ook al zijn ze nog zo druk samen, als ik fluit komen ze meteen, gaan braaf zitten tot ze een beloning krijgen en rennen er dan weer vandoor. Donna is de middelste hond vooraan.

Kikker

Kikker is een Flatcoat Retriever en de grootste grapjas van de groep. Niet normaal hoe hij je elke keer weer laat lachen. Een sterke beer, een beetje gekke eigenaardigheden maar de allergrootste knuffelhond die er is. Hij doet zijn eigen ding, heeft het liefst altijd iets in de bek en is dol op water. Ook zijn naam past goed bij hem zoals je op de foto kan zien. Wel jammer dat hij af en toe een egel te pakken heeft.

Pepette

Pepette is een kruising Bleu de Gascogne, een echte francaise en sinds kort in Nederland. Ze is nog erg jong en onzeker. Heeft zeer waarschijnlijk ook niet een hele goeie start gemaakt als pup en jonge hond. Maar het gaat steeds beter en ik denk dat het helemaal goed gaat komen met haar. Haar 'hondentaal' is heel goed ontwikkkeld dus met de andere honden gaat het hartstikke goed. Nu nog wat meer vertrouwen in de mens ...

Bubbels

Bubbels is een super lieve, aanhankelijke golden retriever.

Mats

Mats is een Kooiker hondje. Hij is soms wat verlegen naar de andere honden toe maar het gaat steeds beter. Hij loopt lekker mee met de groep en is altijd erg vrolijk. Hij is nog lekker jong en vind eigenlijk alles wel interessant. 

 

Egbert

Egbert is een Franse Basset Artesien Normand. Als echte meutehond is hij sociaal en verdraagzaam naar andere honden. Egbert is ook een zelfstandige hond, op eigen initiatief gaat hij af en toe zijn neus achterna de Amsterdamse bossen in. Maar op mijn fluitje komt hij meteen aangerend op zijn korte pootjes, kijkt me dan vragend aan, en inderdaad: een beloning is dan niet te weigeren.

Luna

Luna is een Australian Labradoodle. Luna voelt zich vanaf dag één al thuis in de roedel en wordt zeer goed geaccepteerd door de andere honden. Ze let goed op en zal nooit achter blijven of te ver doorlopen. Ze houdt van spelen maar als de jonge reutjes iets te druk worden blijft ze liever bij mij. Luna is net moeder geworden, en dat heeft ze heel erg goed gedaan.

Lena

Lena is de hond van mijn lieve Irm en woont dus sinds kort ook bij ons. Het is de grote liefde van Djonnie en Djonnie zelf is haar grote voorbeeld. Lena komt uit Roemenie en was 4 maanden oud toen ze naar Nederland kwam. Het gaat hartstikke goed met haar, ze heeft haar eigen wijsheid en doet precies wat ze wil. Heel leuk ook om te zien hoe ze zich in elke situatie aanpast en altijd haar plekje wel vindt.
 

Djonnie

Djonnie is mijn eigen hond, een Vizla reu. Het is een echte allemansvriend, het liefst klimt hij bij iedereen op schoot, ook bij mensen die gewoon over straat lopen. Ook de andere honden in de groep vindt hij waanzinnig interessant. Omdat er vaak honden bij ons komen logeren heeft hij zijn sociale vaardigheden al goed kunnen ontwikkelen. En nu Lena bij ons woont heeft hij er ook een echte vriendin bij.