Hondenbusje.nl

De Wandeling

Ik haal de honden  vanaf 9.15 uur bij u thuis op met mijn speciaal ingerichte hondenbusje. Ik wandel met een kleine vaste groep honden. De wandeling begint aan het einde van de Duizend Meterweg in het Amsterdamse Bos, dat is vlakbij het grote speelveld. De honden lopen allemaal los, spelen samen in een roedel en genieten van hun vrijheid. Na een uur gelopen te hebben gaan alle honden weer in hun eigen bench in de bus zodat ik ze allemaal moe maar voldaan weer thuis kan brengen.

De Bus

In het speciale hondenbusje worden de honden veilig vervoerd in schone aparte hondenbenches. De honden zitten dus niet los in de bus en worden ook niet vastgezet. De meeste honden moeten de eerste paar keer wel wennen aan deze manier van vervoeren, maar na een paar keer springen ze na de wandeling uit zichzelf in de bench en gaan daar lekker liggen. De bus is voorzien van een electrisch ventilatiesysteem waardoor de hoeveelheid frisse lucht voor alle honden gelijk is.
 

Algemene Voorwaarden

De eigenaar van de hond blijft te allen tijde aansprakelijk. Tevens heeft de eigenaar van de hond een WA verzekering waarbij huisdieren zijn meeverzekerd. Ook heeft de hond zijn jaarlijkse cocktail inenting plus kennelhoest inenting gehad en wordt regelmatig behandeld tegen wormen, teken en vlooien. Er geldt een opzegtermijn van een maand indien u geen gebruik meer wenst te maken van de uitlaatservice. Ook betaald u gewoon door als u bv op vakantie gaat. U kunt het PDF bestand met de algemene voorwaarden hier downloaden.

Deskundigheid

Naast veel ervaring met verschillende diersoorten ben ik in het bezit van het diploma ‘Gediplomeerd Honden Uitlaat Service’. Deze opleiding wordt verzorgd door de Martin Gaus Academie en wordt erkend door de Belangenvereniging Honden Uitlaat Services Nederland (HUS). Verder ben ik grootgebracht met honden en pony’s. Ik heb jarenlang elke zomer ponyrijles gegeven aan jonge kinderen op een camping in Frankrijk. Ook heb ik de opleiding International Dog Behaviour and Training School (IDBTS) die gegeven wordt door Sheila Harper afgerond.

Aanmelden

U kunt uw hond aanmelden voor de uitlaatdienst via het Inschrijfformulier (bellen mag ook). Ik kom dan bij u langs om kennis te maken met u en uw hond(en). De algemene voorwaarden worden besproken en er wordt in overleg bepaald hoe wij uw hond ophalen bij uw afwezigheid. U kunt bijvoorbeeld een kopie van uw huissleutel aan ons geven, of een afspraak met uw buren maken, zodat zij ‘het hondenbusje’ kunnen binnen laten op de dag dat wij met uw hond gaan wandelen.